Vier steden die ik dít jaar nog wil bezoeken

Processed with VSCOcam with hb1 presetIk weet niet hoe het komt, maar op de één of andere manier heb ik nú pas de reismicrobe te pakken gekregen. Ik wil zo veel mogelijk steden bezoeken, nieuwe landen verkennen en culturen opsnuiven dat ik er geen genoeg van krijg. Ik stel mijn top vier steden- of landen op die ik liefst dit jaar nog wil bezoeken door te city trippen!

1. New York. Deze staat natuurlijk niet voor niets op nummer één. Sinds mijn 16de werd me al beloofd dat ik ooit deze bruisende stad zou bezoeken en dit jaar is het eindelijk zo ver! Wandelen langs het chique Upper East Side à la Gossip Girl, picnicken in het zonnetje in Central park, shoppen in Soho en genieten van het uitzicht op Top of the rock. Laat september maar snel komen!

2. Berlijn. Ook deze zal ik binnenkort kunnen afstrepen van mijn travel wishlist. Ik kreeg voor Kerst tickets om mijn favoriete band Coldplay te zien in Berlijn. Ideaal dus om hier een kleine citytrip aan te koppelen! Foto’s trekken van het Holocaust monument, langs de Berlijnse muur wandelen en het bewonderen van de Duitse architectuur. Deze stad is dus zeker het vermelden waard!

IMG_7242-03. Amsterdam. Ondanks Amsterdam nog geen drie uur rijden is van waar ik woon, ben ik er tot nu toe nog niet geraakt. Met zijn kleine charmante huisjes, de warme huiselijkheid en zijn cultuur -zoals het huis van Anne Frank-, wil ik er zeker wel eens naartoe gaan na een kleine roadtrip. Moest ik volgende week mijn rijbewijs halen, zal ik hier zeker dit jaar nog werk van willen maken!

4. Helsinki. Aangezien een vriendin van mij momenteel op Erasmus is in Helsinki, is dit dé perfecte gelegenheid om deze hoofdstad van Finland eens te bezoeken. Ik heb me laten vertellen dat er hier een grote kans is om het Noorderlicht te kunnen spotten. het is een soort winter wonderland, dus het enigste waar ik nog aan zal moeten wennen is de koude! De thermometer kan er namelijk wel tot -10°C dalen… Ik ben dus wel benieuwd hoe dat zal verlopen: ik ben zo het type dat sneeuw heel erg mooi vind van op afstand, maar zodra mijn tenen beginnen te krimpen van de koude heb ik er al snel genoeg van!

Welke stad of land staat er op jouw travel wishlist van 2016?

36 gedachtes over “Vier steden die ik dít jaar nog wil bezoeken

  1. Ooooh, I feel ya girl! 😄 Besefte laatst ook dat ik veel te weinig werk maak van zo een citytrip! Amsterdam bezoek ik binnenkort samen met de mama 😄 Verder wil ik graag ook eens naar Berlijn of Lissabon (dat blijkt ook een knappe stad te zijn). Trouwens! Hoe cool is het dat je naar New York gaat?!!! 😱🎉

    Geliked door 1 persoon

      1. Ben een paar maanden geleden op mini trip geweest naar Amsterdam voor 1 dag maar dat was echt véél te weinig voor die mooie en leuke stad dus kan niet wachten tot ik ga! 😁 Hahaha, dat geloof ik! Is zalig! Als ik ooit het geld gespaard krijg, trek ik ook naar daar 😅

        Geliked door 1 persoon

  2. Mooi lijstje met toffe bestemmingen! Ik heb Valencia net bezocht, en nu staat een roadtrip door Cuba op het programma. Later het jaar ga ik Hamburg en Chicago bezoeken. Dat wordt dus sowieso al een topjaar!

    Geliked door 1 persoon

  3. (Misschien een beetje creepy, maar elke keer als ik Coldplay hoor moet ik metéén aan je blog denken, doordat je dat kreeg voor kerst, oeps.) Oh en Berlijn, daar wil ik ook echt eens heen. ik heb gewoon een grote interesse voor alles omtrent de tweede wereldoorlog.

    Geliked door 1 persoon

  4. Amsterdam is echt zo’n geweldige stad! Ik woon er ook 3 uur vanaf, maar met de trein ben je er zo! En New York, die staat bij mij ook op het lijstje! Hopelijk kun je het lijstje een keer helemaal afstrepen!

    Geliked door 1 persoon

  5. Wauw zo gaaf dat je naar NY gaat!! Ik ga over 2 weken naar Orlando Florida, heb er echt zoveel zin in! En op mijn lijstje staat ook zeker nog IJsland, lijkt me zo’n mooi land!

    Geliked door 1 persoon

  6. New york heb ik al gedaan en dat blijft erna ook nog op nummer 1 staan hoor! 🙂 alles is daar zo groot en mooi! Je waant je inderdaad als serena van der woodsen! 🙂
    Ik zou heel graag naar Barcelona en Praag gaan!

    Geliked door 1 persoon

  7. Ik wil ook meeeeega graag naar New York en Berlijn! Die steden zien er zo geweldig mooi en leuk uit! En haha, ik woon ook echt helemaal niet ver van Amsterdam en ik ben er ook nog nooit geweest :), liefs X

    Geliked door 1 persoon

  8. Ik ken het gevoel … Sinds een jaar heb ik die kriebel ook (: Diegene die jij hier opnoemt staan ook bij mij op het lijstje (: Amsterdam heb ik al gedaan … super stad!
    Ik zou graag zeker Australië, Cuba en Bali doen.
    Dit jaar staat New Castle nog op het menu. Een vriendin van me zit erop stage …

    Geliked door 1 persoon

  9. Mooi lijstje! New York is hier ook een bestemming voor dit jaar 😀 Berlijn is een ferme aanrader! Ik hou van de dynamische sfeer in die stad. Super ook dat je het kan combineren met een concert 🙂 fingers crossed dat je het noorderlicht te zien krijgt, da’s echt magisch!

    Geliked door 1 persoon

  10. Wat leuk dat je eindelijk ook de reismicrobe te pakken hebt gekregen. Jammer van wat er vandaag weeral gebeurd is, maar laat dat je zeker niet stoppen voor alle mooie plaatsen in de wereld te ontdekken. Als je naar Berlijn gaat bezoek dan zeker ook de koepel van het Reichsttagsmuseum (wel op voorhand even tickets halen in het kantoortje er tegenover). Groetjes Kim

    Like

Plaats een reactie