10 dingen om het meeste uit je vakantie te halen

Aaah, vakantie! Je kijkt er altijd naar uit en telt de dagen af tot de langverwachte zomermaanden weer aangebroken zijn. Eindelijk kan je weer doen wat je wil en lekker ontspannen, maar na een dikke week vraag je je meestal al af hoe je in hemelsnaam de overige zeven weken zal opvullen, niet? Ik geef je tien dingen die je kan doen om het meeste uit je zomervakantie te halen!

1. Shoppen

Altijd de meest voorkomende activiteit in mijn agenda. Afgelopen week ging ik al twee keer de winkels verkennen en morgen is het opnieuw zover. Waarom ik shoppen zo fijn vind? Ik probeer altijd te bewijzen aan mijzelf dat ik niet altijd iets hoef te kopen -wat meestal mislukt trouwens- door met een schoonzus of nichtje mee te gaan en die te helpen bij het kiezen van nieuwe kleren. Zo kan ik zelf ook hier en daar iets passen en ben ik weer mee met de trends van het nieuwe seizoen terwijl ik tegelijk iemand met keuzestress een handje kan helpen. Zie het als een vriendin die je uit je comfortzone haalt en zegt wat goed of net helemaal niet goed bij jou staat. Een onafhankelijke mening die je misschien wel die extra confidence boost kan geven om iets wat je anders niet zou kiezen, wel te proberen. Julie, shopping queen tot uw dienst! Jani zou trots op me zijn…

2. Vrienden terugzien

Het handige aan het feit dat ik in Leuven gestudeerd heb, is dat ik er verschillende vriendengroepjes aan overgehouden heb. De vriendinnen van het middelbaar, de vrienden en vriendinnen van in de les, de mensen van het eerste jaar of “de harde kern”. Vooraleer ik dan eens met elk groepje afgesproken heb, ben ik al meteen een halve week verder. En in twee maanden tijd heb je toch genoeg ruimte om af te spreken, maar om dan toch een gemeenschappelijk dagje uit te zoeken blijkt meestal een groot karwei te zijn. Toch zag ik al een paar vrienden terug op Rock Werchter, maar hield ik laatst ook al een pre-birthday party met de -meeste- meiden van het middelbaar.

3. Studies plannen

Omdat ik volgend jaar iets nieuws ga studeren, zijn er nog een aantal dingen die geregeld moeten worden. Afstuderen, bijvoorbeeld… Ik krijg mijn punten pas in de loop van volgende week, dus vanaf dan kan mijn échte vakantie pas officieel beginnen. Volgend jaar ga ik in Antwerpen studeren, dus dan moet er een kot gevonden worden en ben ik al op zoek naar mogelijke stageplaatsen. Ik had vorige week een volledige dag uitgetrokken op zoek naar het ideale kot en heb er ook meteen eentje gevonden! Een schattige kamer die rustig gelegen is en zijn eigen badkamer en keukentje heeft. Enkel nog wat documenten in orde brengen en ik ben officieel student in Antwerpen binnenkort, spannend! Weer een nieuw hoofdstuk dat begint vooraleer het werken van start gaat!

4. Iets nieuws leren

Ik vind het ook altijd fijn om mijn vakantie nuttig door te brengen en iets nieuws te leren. Alle gerechten van een kookboek klaarmaken, eindelijk weten voor wat alle knopjes van je fototoestel dienen of oneindig veel Youtube video’s bekijken om eindelijk de winged eyeliner techniek onder de knie te krijgen. Maar iets nieuws leren kan bijvoorbeeld ook een cursus Spaans zijn of wat vrijwilligerswerk bij een plaatselijk asiel afhankelijk van hoe veel vrije tijd je erin wil steken of waar jouw passies liggen.

5. Werken

Als je veel weg bent, is het natuurlijk ook nuttig om dat te kunnen betalen. Door een vakantiejob, uiteraard. Om eerlijk te zijn werk ik liever door het jaar, om dan tijdens de zomermaanden optimaal te kunnen genieten. Maar zo nu en dan zal ik wel eens inspringen voor een collega of zelf aanbieden om enkele weken te werken om mijn vakantie op te vullen en wat extra centjes te verdienen. Meestal is het de eerste maand volop genieten en de tweede maand terug naar de realiteit en keihard werken. Kwestie van balans, niet?

6. Festivals of concerten doen

Tegenwoordig vind je wel voor ieder wat wils in festivals: goedkoop, duur, techno, dromerig, ver weg of net iets heel lokaals. Ik doe meestal één festival, of dat nu Rock Werchter of Pukkelpop is. De sfeer is altijd iets unieks en een beetje chillen in het gras met een veel te dure cocktail is dan voor mij al echt genieten. Ik ga ook liever één dag dan full-on combi want ik ben écht niet zo’n campingmens. Geef mij maar een propere douche en geen dronken kerels die tegen je tent aan plassen of de zon die ervoor zorgt dat je tegen 6 uur ’s morgens al uit je tent moét van de hitte. Concerten die ik nog op het programma heb staan, zijn Bazart en Oh Wonder, twee groepen waar ik kei-hard fan van ben! Toch nog iets om naar uit te kijken als de vakantie alweer gedaan is.

7. Familie bezoeken

Door een hectisch schoolleven ontbreekt de tijd vaak om op familiebezoek te gaan. In de vakantie vind ik altijd weer de tijd om op de koffie te gaan bij de oma’s en opa’s of om gewoon nog eens binnen te springen bij tantes of nonkels. Of om met nichten of neven waar je al een tijdje niets meer van hebt gehoord terug af te spreken en te horen hoe het met hen gaat of wat bij te praten.

 

8. Lezen

Ik ben een echte binge-lezer. Geef mij een boekenreeks en ik kan me een week lang amuseren! Ik heb momenteel een hele stapel marketingboeken die wachten om gelezen te worden, maar ook enkele young adult klassiekers zoals the hunger games kan ik gerust een tweede of derde keer lezen. En dan het liefst van alles buiten tijdens het zonnebaden of net op mijn gemak in een schaduwhoekje. Ik heb het liefst boeken die de kracht hebben om me naar een andere wereld te vervoeren, heerlijk… En dan maakt het bovendien niet echt uit waar je bent, voor die paar uur ben je helemaal mee in de wereld van het boek!

9. Iets geks doen

Deze zomer ga ik mijn haren appelblauwzeegroen kleuren met uitwasbare verf en ga ik uit een vliegtuig springen. And I’m not even kidding… Dus doe gewoon eens iets geks deze zomer. Houd een Harry Potter filmweek of ga met je huidige vriend op roadtrip zonder op voorhand een bestemming te kiezen. Ga kamperen in je achtertuin of koop een nieuwe cd waarvan je alle nummers vanbuiten leert brullen. Ga voor een huisdier en leer je nieuwe vriend leuke trucjes. Loop een dag in je blootje rond, weet ik veel. Het is vakantie, dus doe gewoon eens iets geks dat je altijd al had willen doen en je nu eindelijk van je bucket list kan afstrepen!

10. Lekker niets doen

En eindigen doen we met lekker niets. Omdat ik meestal de eerste en laatste weken volledig vol plan, is het ook leuk om af te wisselen met dagen waarin je he-le-maal niets doet. De hele dag in de zetel liggen kijkend naar oude disneyfilms of gamend achter je computer met je collectie van sims-spelletjes. Of gewoon op vakantie de hele dag in het zwembad dobberen op een luchtmatras. Want zeg nu eerlijk: dat is toch waar je de hele vakantie lang naar hebt uitgekeken of niet? Gewoon niets doen, want dat heb je nu wel verdient!

Ik ga deze zomer nog naar Frankrijk en Spanje. Wat zijn jouw zomerplannen?

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “10 dingen om het meeste uit je vakantie te halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s