Struggles van de herfst

14677888_10210961292648760_1615202883_oKoffies en soeps om mijn handen aan op te warmen, dikke pulls die je het zweet doen uitbarsten, zachte dekentjes om in weg te kruipen, koude voeten tijdens het wandelen naar de les: herfst is altijd zo’n seizoen waar ik tegelijk naar uitkijk én tegen opzie. Alhoewel het een zachte aankondiging is van de gezelligheid van Kerstmis, is het ook een slap in the face van een nieuwe zomer die weer voorbijgevlogen is. Ik deel enkele herfstruggles die je zeker en vast élke keer opnieuw moet doorstaan! 

14725418_10210961293008769_386805011_o

1. Onverwachte wardrobe change

Zeg het gerust als ik de énige persoon ben die dit elke keer opnieuw aan de hand heeft, maar ik heb altijd moeite met de overgang van warm naar koud in kledingkeuze. Die eerste weken vind ik vooral het moeilijkst wanneer je nog niet weet of het nog een laatste warme zomerdag wordt of een beginnende herfstdag: lekker casual in je jeansjasje naar buiten gaan om dan twee uur later bibberend van de koude terug onder een deken te moeten kruipen. Na een dag of twee denk je dat je het weer wel een stokje voor kan steken door je goed warm aan te doen, is het dan ineens mooi zonnig wanneer je de eerste stap buitenzet. Karma?

2. De eerste snotneus is een feit

Nog zoiets wat je nooit ziet aankomen: die eerste-start-van-de-herfst-snotneus. Bijgevolg moet je dan je hele tas, jas of kot afzoeken in de hoop dat je toevallig een zakdoek bij je hebt, om dan letterlijk af te druipen naar de wc voor een stukje plan B, a.k.a. wc-papier. Op zich ben ik eigenlijk wel iemand die toch het hele jaar door verkouden is, dus ik heb altijd wel een zakdoek reserve voor een onverwachte loopneus!

14699570_10210961293208774_2136848818_o

3. Je handen en voeten veranderen in ijsklompjes

Ik ben best een koukleum, ook wanneer het eigenlijk helemaal niet zo koud is. Hetzelfde verhaal geldt voor mijn handen en voeten, ter grote ergernis van mijn vriend wanneer ik ze om te plagen onder zijn trui steek om te laten ontdooien. Op kot moet ik altijd een eindje wandelen naar de les, dus wanneer het kouder wordt, zorg ik altijd voor een paar handschoenen en extra fluffy sokken. Toch kan niets de ‘poepverwarming’ functie in de auto vervangen!

4. Je verbrandt élke keer opnieuw aan die te hete koffie of soep

Heerlijk toch, zo’n warme tas koffie of kommetje soep! Zo enthousiast als ik ben begin ik daar altijd redelijk vlotjes aan, om dan achteraf de hele dag rond te lopen met een verbrande tong. Elke keer opnieuw denk ik dat het ‘nu wel afgekoeld is’, maar keer op keer moet ik op de blaren zitten. Auw!

Maar toch kan de herfst ook héél fijn zijn. Zo is het een goed excuus om wat dichter te kruipen tegen je lief of favoriete viervoeter, beginnen al je favoriete series weer opnieuw na een lange zomerpauze, is het het perfecte seizoen om iets langer te blijven snoozen en kan je alvast uitkijken naar de langverwachte kerstperiode die voor de deur staat! 

 

Advertenties

13 gedachtes over “Struggles van de herfst

  1. Jup, mijn lief heeft de griep en ik ben verkouden: de herfst is er echt!
    Maar in een dikke trui met lange mouwen om in weg te kruipen en een hete kop thee (of chocomelk!) vind ik dat allemaal nog niet zo erg 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Herkenbaar! Ik heb sinds deze week echt terug een stevige verkoudheid, maar daar heb ik in de zomer ook last van. Wanneer het weer verandert heb ik altijd prijs, jammer genoeg. En ik heb de laatste jaren ook stevig geinvesteerd in een ‘tussenseizoen’ garderobe. Werken met veel laagjes is een goede tip 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s