Struggles van je koffer pakken

Het enige minpuntje aan op reis gaan is toch echt wel je koffer moeten pakken, wat niet altijd vlekkeloos verloopt. Het is altijd een heel avontuur om je kleren te pakken en uiteindelijk die koffer dicht te krijgen… Deze vijf struggles zul je dus zeker wel herkennen bij het maken van je koffer!

 1. Je weet nooit wat je mee moet nemen. Wordt het warm of koud? Kan ik een shortje aandoen of houd ik het bij lange broeken? En hoevéél broeken moet ik dan meenemen? En moet ik mijn drie lievelingskleedjes meenemen of laat ik er toch maar eentje thuis?

2. Je krijgt heimwee naar vroeger. Weet je nog: die goede oude tijd dat de mama of de papa je koffer voor jou maakte? Het enige wat je dan moest doen was snel even nakijken en het was in orde! De kans op dingen vergeten was ook altijd véél kleiner, want mama denkt echt aan àlles!

3. Uiteindelijk neem je gewoon véél te véél mee. Een topje meenemen op skivakantie, want het zou toch maar eens te warm kunnen zijn. En drie paar schoenen, want je moet natuurlijk kunnen afwisselen. En dat nieuwe bloesje moet je ook even kunnen aandoen. En leg er nog maar extra broek in, want het moest maar eens zijn dat je met je onhandigheid zou knoeien op al die andere kleren.

4. Je krijgt je koffer nooit dicht. Maar echt, nooit! Uiteindelijk eindigt het dan in deze situatie: iemand die de koffer dichtritst, terwijl een tweede (of derde man) met al zijn krachten op de koffer leunt. Nog herkenbaarder: wanneer je na je vakantie al die kleren terug in die koffer moet krijgen: heb ik nu ineens veel meer mee of waarom past het nu niet meer?!

5. Je kleren zijn uiteindelijk toch gekreukt. Vers gestreken gaan je kleren de koffer in, maar ze komen er terug uit als een balletje kreuksel. Ergens tussen het inpakken en het uitpakken is er dus iets misgegaan: ofwel ging het mis in je race om op tijd het vliegtuig te halen, ofwel gooide je kleine broertje je koffer iets te hard in de wagen. Ofwel ben je toch niet zo’n goede inpakker als dat je zelf dacht ;).

Advertenties

8 gedachtes over “Struggles van je koffer pakken

  1. Ik herken het ik ga dit jaar backpacken dat is pas een klus nu moet je verplicht dingen thuis laten, ach ook weer iets om overheen te komen! Ik vind het wel leuk om koffers in te pakken maar kan zo slecht inschatten over wat mee moet of niet.

    Liked by 1 persoon

  2. Gelukkig staat er een limiet op het gewicht van handbagage haha 😉 En om mezelf te bedwingen bedenk ik me dat ik op de bestemming ook nog leuke dingen kan tegenkomen die mee naar huis moeten kunnen, hihi! Maar toch, kiezen welke kleren meegaan op vakantie is en blijft inderdaad een struggle 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s