Herkenbare struggles van een bril dragen

 Alle brildragers ter wereld: raise your glass(es)! Bedankt Moeder Natuur voor die slechte ogen die je me gegeven hebt. Gelukkig bestaan er natuurlijk wel brillen in alle maten en modellen met één ding gemeenschappelijk: de struggles van een bril dragen. 

bey2
http://www.giphy.com

1. Zonder bril zie je geen steek. Teksten? Wazig. Laat me alsjeblieft niet beginnen over ondertitels bij een film of bordnotities in de les, want daar kan ik zonder bril nooit iets van lezen. Hoe ver ik ook naar voren leun, mijn ogen tot spleetjes knijp of in de verte tuur: zonder bril zie ik echt geen steek.

2. Iedereen vraagt altijd hoe slecht je ziet. Om dan daarna een hand in de lucht te steken met de vraag ‘Hoeveel vingers steek ik op?’. Oké, ik zie slecht, maar een paar vingers kan ik nu nog nét wel onderscheiden, hoor! En dan moeten ze daarna natuurlijk altijd even je bril opdoen om tot de conclusie te komen dat zij er helemaal niets door kunnen zien.

3. Je bril wordt altijd vuil. Op de één of andere manier verschijnen er altijd vegen, plekken of vuile vingers op mijn bril. Om dan de komende vijf minuten er zo hard op te schrobben om toch maar iets terug te kunnen zien door al die vuiligheid heen.

bey
http://www.giphy.com

4. Hij zakt de hele tijd af. Je kent dat wel van in de films: de nerdy lerares wiens bril de hele tijd van haar neus zakt, om hem daarna zo verleidelijk mogelijk terug goed te zetten. In het echte leven is het echter alles behalve sexy en zit je om het halfuur je bril terug op zijn juiste plaats te duwen.

5. Soms zie je zelfs helemaal niets meer. Een bril gecombineerd met de winter is echt een rotcombinatie: van binnen naar buiten gaan of andersom eindigt in een bewasemde bril waardoor je helemaal niets meer ziet. En dan moet je natuurlijk altijd die bril afzetten en afvegen vooraleer je de wereld rondom je terug in HD kan zien.

http://www.giphy.com

bey1Conclusie: je kan er niet met, maar je kan er waarschijnlijk al helemaal ook niet zonder… Aanvaard die bril dus maar gewoon en own it!

Advertenties

27 gedachtes over “Herkenbare struggles van een bril dragen

 1. Ah, ik ben zo blij dat ik al 8 jaar mijn bril kan vervangen door lenzen! Ik draag hem nu alleen maar als ik last heb van mijn ogen, dus ik kan al deze dingen gelukkig vermijden 🙂 Ik herken wel nog heel veel van mijn brilperiode, vooral dat aanwasemen vond ik zo vervelend, haha!

  Liked by 1 persoon

 2. Ook ik heb omwille van al deze redenen mijn bril al jaaaaaren vervangen door lenzen. Mijn bril zet ik enkel op als ik ziek ben en geen lenzen wil indoen. Verder zet ik hem nooit op. Zo’n stom onhandig rotding.

  Liked by 1 persoon

 3. Hahaha, herkenbaar! Behalve dat ik gelukkig ook zonder bril rond kan lopen. 😉 Ik heb een lage (of is het een kleine?) sterkte, dus ik heb hem voornamelijk op het werk en in de auto op, zodat mijn ogen niet té moe worden.

  Liked by 1 persoon

 4. Haha zo herkenbaar!
  Ik was mijn bril na jaren echter zo beu dat ik ben overgeschakeld naar lenzen. Zoveel gemakkelijker!

  ps: ik heb min 6, als je té ver staat, zie ik écht niet hoeveel vingers in de lucht worden gestoken! 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Hahahaha, ja heel herkenbaar. Ik draag nu dagelijks lenzen, maar laatst was ik door mijn voorraad lenzen heen dus moest ik wel met een bril op naar mijn werk. Man, wat werd ik kriegel. Steeds weer die bril omhoog schuiven. Niks sexies aan inderdaad.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s