Netflix: is het de hype waard?

netflix is het de hype waard Sinds de Netflix-hype van de Verenigde Staten overwaaide naar België en Nederland, werden er op voorhand hoge verwachtingen gesteld bij het serie-en filmpubliek. Velen die op voorhand hun films en series keken via slechte streamingdiensten onder lage kwaliteit, keken uit naar de komst van Netflix. Ik zeg je of het ook écht de hype waard is of niet.

Voordelen

+: Groot aanbod in series in goede kwaliteit. Van klassiekers tot gloednieuwe series: op Netflix is er voor ieder wat wils. Mijn favoriete series kan ik bijvoorbeeld allemaal terugvinden op Netflix. Het bedrijf maakt ook zelf zijn eigen series, die trouwens ook steengoed zijn. Voorbeelden daarvan zijn Orange is the New Black en Orphan Black. Als je vooral op zoek bent naar een platform om series in goede kwaliteit op te kijken, is Netflix dus jouw nieuwe beste vriend!

+: Aanbevolen series. Niet alleen beschikt Netflix over een breed assortiment aan series, het is ook dé ideale manier om nieuwe series te ontdekken. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren stelt het series of films voor die passen binnen het genre dat jij graag kijkt. Zo kan je ook andere series die misschien wel de moeite waard zijn een kans geven.

+: Automatisch de volgende episode starten. Een voor-en nadeel tegelijk voor de binge-watchers onder ons: je hoeft niet eens op een knop de klikken om de volgende aflevering te bekijken. Deze wordt namelijk automatisch voor je gestart. Je hebt zo’n twintig seconden de tijd om snel iets te drinken of te snoepen te halen vooraleer je serie verder van start gaat. Netflix onthoudt ook telkens waar je geëindigd bent, dus je kan onmiddellijk verder gaan waar je de dag -of nacht, oeps- ervoor gestopt was.

netflix.png
www.netflix.com

Nadelen

-: Weinig aanbod in films. Wat betreft de films die Netflix aanbiedt, was ik toch wel erg teleurgesteld. Enkele klassiekers zoals Mean Girls, Lord of the Rings en I am legend zal je hier zeker terugvinden, maar het aantal ‘nieuwe’ films was erg beperkt. Een van de laatste nieuwe is Big hero six, een film uit 2014. Ik denk dat je dus wel begrijpt waarom ik bijna alle films uit mijn favoriete genres die op Netflix te vinden zijn al gezien heb.

-: Vertraging  van nieuwe afleveringen. Net zoals de vertraging in het filmaanbod, is er ook een zekere vertraging bij nieuwe afleveringen van series. Soms tot wel een dikke week later! Dat kan dus wel een probleem zijn als je graag op tijd die nieuwe aflevering wil zien.

Conclusie

Mijn eerlijke mening? Als je Netflix wil aanschaffen voor series te kijken: zeker doen! Voor films? Zeker niet doen! Je vindt er namelijk films en series in goede kwaliteit, krijgt er de kans om nieuwe series te ontdekken en er is voor ieder wat wils. Toch zijn er enkele nadelen, zoals het bijna onbestaande aanbod van recente films en de vertraging die je ook vindt bij het updaten van nieuwe afleveringen. Voor zo’n 10 euro per maand voor het kijken van series en films op twee schermen in HD weet ik dus zelf nog niet zeker of ik mijn abonnement ga opzeggen of niet. Als je twijfelt, zou je zeker eerst eens gebruik moeten maken van de gratis maand die je altijd krijgt om Netflix eens uit te testen! Veel Bingewatch-plezier!

9 gedachtes over “Netflix: is het de hype waard?

  1. Ik kijk zelden films via Netflix, heb het echt enkel voor de series. Sinds ik de taalinstellingen aanpaste hoef ik ook niet meer super lang te wachten op nieuwigheden. Ik weet dat veel mensen klagen dat ze soms lang moeten wachten op iets nieuws, maar ik heb zo al veel dingen ontdekt waar ik anders uit mezelf niet naar zou kijken.

    Geliked door 1 persoon

  2. En daarom heb k geen netflix.. k kijk veel films en nieuwe series.. en wil niet lang wachten op de nieuwe als ze in amerika al lang uitgezonden zijn. K moet pll al naar 3 mensen doorsturen, omdat ze toch ook niet willen wachten.

    Geliked door 1 persoon

  3. Hey Julie!

    Netflix lijkt mij inderdaad een heel leuk programma/manier om films en series te kijken. Maar zoals je zelf ook aanhaalt, vind ik het jammer dat nieuwe afleveringen van series zo lang op zich laten wachten en dat er lang niet elke film op staat.

    Ik plan daarom niet meteen een abonnement te nemen 🙂

    Liefs Astrid (Timeless Elegance)

    Geliked door 1 persoon

  4. Doordat ik de Nederlandse én Amerikaanse Netflix bekijk (en eigenlijk elk ander land waar ik zin in heb, waar het wordt aangeboden), is het aanbod ontzettend divers. Ben er dan ook erg blij mee. En het abo stelt niets voor als je het gewoon met iemand anders deelt. Je kan het dan met 2 personen maximaal tegelijk kijken (althans, het goedkope abo) en dat werkt dan prima, Je kan natuurlijk wel zelf bepalen op welk beeldscherm dat is. Ik gebruik mijn notebook om Netflix te kijken terwijl ik kook (heerlijk) of gewoon op tv of op mijn laptop.

    Like

Plaats een reactie