Hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maand

hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandVorige maand zat ik echt in een serieuze blogdip: ik postte slechts vier artikeltjes, slechts één per week dus! Ik vond op crvy.nl de perfecte oplossing voor mijn blogdip: een vaste blogregelmaat! Zij koos ervoor om elke dag te bloggen, maar dat was voor mij wat te hoog gegrepen. Daarom blogde ik in de maand december om de dag en de resultaten zijn écht wel de moeite! Benieuwd?

Het lukte!

 Ja, het is me écht gelukt om om de dag een artikel te plaatsen, iets wat ik op voorhand niet had verwacht! Soms wat later dan verwacht, maar hé: van vier artikeltjes naar vijftien is toch wel een mooie prestatie. Nadat ik mijzelf verplichtte om om de dag te bloggen, had ik erg veel schrik dat ik niet genoeg inspiratie zou hebben. Het tegengestelde gebeurde! De ideeën bleven maar komen en op den duur had ik al een aardig lijstje volgekrabbeld. Dat december de kerstmaand was, had daar waarschijnlijk wel iets mee te maken. Ik schreef bijvoorbeeld een aantal feestelijke artikels over kerstoutfits en hield ik een ‘cadeautips voor …’ reeks. Ik plande regelmatig artikels op voorhand in wanneer ik weinig tijd had om iets te schrijven om ervoor te zorgen dat ik toch om de dag iets kon publiceren!

De cijfers
hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandhoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandhoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandIk verklapte al dat ik in december mijn cijfers kon verdubbelen. Zo kan je zien dat het bezoekersaantal deze maand op 1.896 lag, wat meer dan het dubbel was van vorige maand met zo’n 660 bezoekers! Verder kreeg ik zo’n 173 waarderingen en 271 reacties deze maand. Een dikke kus daarvoor, want ondanks alle cijfers vind ik jullie reacties nog altijd het fijnst om te lezen!

Een kleine nuancering van deze cijfers is waarschijnlijk wel het artikel dat gepubliceerd werd op KU Leuven blogt. Dat zorgde namelijk voor zo’n 200 weergaven in december. Facebook was de grootste bron voor referrers, waar ik trouwens gewoon zoals anders op verschillende pagina’s mijn artikels deelde.

hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maand De cijfers op weekbasis verschilden hiervoor altijd erg, met een gemiddelde van ongeveer 100 à 200 wekelijkse bezoekers. Dit aantal werd ongeveer verdriedubbelt!

Week 1

aantal bezoekers: 626

meest gelezen artikel: Samenwonen: waar moet je rekening mee houden?

Week 2

aantal bezoekers: 677

meest gelezen artikel: Deze dingen moet je niet zeggen tegen iemand die zijn rijbewijs nog niet heeft

Week 3

aantal bezoekers: 458

meest gelezen artikel: Vie de Julie WINACTIE  (waaraan je nog steeds aan kan deelnemen!)

Week 4

aantal bezoekers: 505

meest gelezen artikel: Makkelijke haar-en make-up tutorials voor Kerst

Wat leerde ik uit dit experiment?

Wil je stabiele cijfers, dan moet je ook stabiel bloggen. Natuurlijk zitten er altijd wel serieuze uitschieters tussen en zullen andere artikels dan weer helemaal niet in de smaak vallen, maar op lange termijn denk ik wel dat je een beetje kan inschatten wat je lezers graag lezen. Die regelmaat in het bloggen is niet alleen handig voor je lezers, maar ook voor jezelf. Hoe frequenter je blogt, hoe meer bezoekers. Kan jij elke dag bloggen? Zeker doen dan! Zorg er wel voor dat het haalbaar blijft en dat het geen verplichting wordt in plaats van een hobby.

Volgende maand ga ik door examens minder kunnen bloggen, maar die regelmaat van 3 à 4 artikels per week zal ik daarna behouden!

Advertenties

39 gedachtes over “Hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maand

 1. Wow, amai zo straf dat dat zo’n verschil kan maken, haha! Wie weet schieten ze dan ook de hoogte in als ik wat beter mijn best deed, haha. Maar ik ben gewoon iets te lui misschien om er zoveel tijd in te steken. (Ik zou het willen hoor, maar ik heb echt schrik dat ik misschien de lat nog hoger ga leggen. Dat het nergens gaat stoppen, snap je?) Fijne jaarwisseling alvast! 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Op zich viel dat goed mee, ik schreef op voorhand al een heleboel artikels of zorgde dat ik enkel de foto’s of tekst nog de dag zelf moest invoegen! Zo kroop er wat meer tijd in in de weekends maar op de dag zelf niet zo ☺️ x

   Like

 2. Wooooooow Julie!!! Deze statistieken zijn echt niet normaal! 😱 Als dit meer dan het dubbel is dan deed je het volgens mij voor december ook al goed want ik kom nog niet eens aan de helft van wat je nu hebt 😂 Dus denk dat je hiervoor ook al goed bezig was! Maar dit is echt: Wauw! 🙌🏻 Het wordt dringeeeeeend tijd dat ik frequenter ga bloggen want ik heb ook een blogdip vrees ik 😅 Dikke proficiat, Julieke!! 🎉😘

  Liked by 1 persoon

 3. Ik denk, nu komt het. De sleutel tot het verdubbelen van mijn statistieken. Maar nee, toch niet. Want als je inderdaad ‘slechts’ 600 bezoekers hebt, dan kun je die vrij makkelijk verdubbelen. Ik heb jouw bezoekers keer 100, en dat aantal verdubbelen is toch moeilijker en dat is niet zo simpel als jij hier schetst.

  Liked by 1 persoon

  1. Helaas werkte de tip dan niet voor jou, logisch ook als je zegt dat je mijn bezoekers maal 100 hebt want dan blog je waarschijnlijk al elke dag. Kleinere bloggers hebben hier misschien wel iets aan, dus vandaar de tip 😉 Gelukkig nieuwjaar nog!

   Like

 4. Ik vond dat ook zo’n tof project van Merel. Wat tof om te zien dat het bij jou ook gelukt is. Ik heb nu ook al een hele planning voor januari en nu hoop ik het zo vol te houden. Het is meer het tijdsgebrek dat de doorslag gevende factor zal zijn

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s