#Prayfortheworld

jesuisparisIk had vandaag zoveel te doen, zoveel in te halen en zoveel te doorkruisen op mijn lijstje. Maar na het nieuws op de televisie, na meerdere klikken op enkele nieuwssites en na eindeloos staren naar twitter-feeds staat mijn hoofd even nergens naar. Vrijdag de 13de november zal als een zwarte (of eerder blauw-wit-rode) dag de geschiedenis ingaan.

arielParijs is iedereen

Een concerthal, een restaurant, een voetbalmatch: kortom, de alledaagse bezigheden van jezelf, je beste vriendin of je buurman. Ik ga volgend jaar naar een concert en geloof me, dat zal toch wel met een dubbel gevoel zijn. Een aantal mensen die toevallig samen op zoek gingen naar een avondje weg, plezier, goede muziek of een spannende match die vermoord werden alsof het gewoon één of ander videospelletje was.  Dààrom ben ik waarschijnlijk zo woordenloos: het had iedereen kunnen overkomen.

Wat nu?

De power van #hashtags is dat ze de kracht hebben om mensen te verenigen: #prayforparis #parisattacks #jesuisparis #prayfortheworld zijn slechts enkele voorbeelden. Het laat ons zien dat we helemaal niet alleen staan en dat mensen over de hele wereld vandaag even stilgestaan hebben. Ik denk dat dit nu net zo belangrijk is, ons hoofd kalm houden (want paniek zaaien is hun doel) en samen sterk staan. #Jesuisparis zou even goed in België, in Nederland of waar dan ook gebeurd kunnen zijn: zou jij niet blij zijn met een helpende buur die je in huis neemt of een vriendelijke vreemdeling die je beschermt? (Is dat dan niet net hetzelfde als die vluchtelingencrisis? Die mensen die zo’n schrik hebben en naar onze landen trekken in de hoop voor een helpende hand, zodat zij hetzelfde kunnen doen wanneer wij in hetzelfde schuitje zitten?)

paris

#prayfortheworld

Laten we niet de oorzaak leggen bij een geloof of een huidskleur. Zoals Rutte zo goed verwoorde: “We zijn in oorlog met IS, niet met de islam of een land”. Dit soort tragedies gebeuren ook niet enkel in Frankrijk. Over vele massamoorden gepleegd door eender welke extremistische groep dan ook wordt er helemaal niet zo’n aandacht aan besteed, wat echt wel jammer is. Op een bepaald niveau zijn we als mens ‘gewend’ geraakt aan moord, bloed en slachtpartijen, en dat is heel spijtig.

Deze post werd geschreven om mijn eigen gedachten/gevoelens even op een rijtje te zetten. Ik wou hiermee helemaal niemand aanvallen of aanspreken.

Advertenties

10 gedachtes over “#Prayfortheworld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s