5 struggles van onhandig zijn

DSC_9456_1024Oh help, ik ben echt zo iemand met twee lefties! Geef iets aan mij en ik zorg er wel voor dat ik het kwijt geraak, laat vallen of het -per ongeluk- stuk maak. Ben jij ook met het ongeluk geboren? Dan zal jij deze dingen zeker wel herkennen!

clumsy definition

#1: Je knoeit altijd op een pas gewassen outfit. Een vers gewassen T-shirt of kleedje is vragen om ongeluk wanneer je even onhandig bent als mij. Ik doe dan al echt speciaal mijn best om extra goed op te letten of een handdoek op mijn schoot te leggen en nét als je dan even niet oplet valt er een dikke kladder op je net aangetrokken jurk/vest/broek/… En ja, dat zijn dan altijd zo van die vlekken die je er echt niet uitkrijgt met een beetje gewrijf -wat ik toch nog altijd koppig blijf doen-. Sorry mama!

#2: Je doet jezelf vaak pijn. Een vinger tussen de deur, een lego-blokje onder je voet, een verbrand oor door de stijltang, een ongemakkelijke val in de struiken: Believe me, I’ve been there. Ik ben zelfs al eens op één dag twee keer gevallen (hé Sara) gewoon door over mijn eigen onhandige voeten te struikelen. Ik vrees echt dat KARMA het op mij gemunt heeft…

Schermafbeelding 2015-11-12 om 21.39.01

#3: Je kan direct beginnen in ‘Worst kitchen nightmares’. Echt, please, laat me niet aan een vuur staan in de keuken of ik a) laat al het eten aanbranden of b) verbrand mijzelf, vooral dat eerste dan. Van spaghettisaus tot aardappelen: als je op het einde van de avond nog iets lekker te eten wil zet je mij gewoon best niet achter het fornuis. Zelfs bij het snijden van wortelen of mango’s is het al gebeurd dat ik iets teveel (lees: vel) afsneed. Dus beste Gordon Ramsay, ik zou zelfs geen vuur kunnen poetsen zonder er brandwonden aan over te houden.

#4: Je hebt al regelmatig iets kapot gemaakt. Iets wat in mijn handen terecht komt, heeft zo’n 0,05% overlevingskans. Glazen in duizend-en-één stukjes, een ketting die in tweeën breekt, een gebreid vest dat ergens achter blijft hangen,… Die twee linkerhanden helpen me daar ook niet echt bij. Dus, voor al uw afbraakwerken of een lelijke vaas die je van een achtertante of schoonmoeder op één of ander familiefeest gekregen hebt: contacteer mij gerust!

#5: Je hebt geen gevoel voor ritme. Twee linkerhanden betekent natuurlijk ook twee linkervoeten. De houterige bewegingen en awkward pasjes zagen er altijd veel beter uit in mijn hoofd dan in het echt. Wanneer we dan eens voor lichamelijke opvoeding verplicht moesten dansen, verschool ik me altijd ergens op de achterste rij waar hopelijk niemand me kon zien. Nu kan ik er gelukkig wel zelf mee lachen en own ik die foute danspasjes wel, maar het zou toch wel leuk zijn moesten de dansgoden me wat beter gegund zijn.

Waar herken jij jezelf in?

Advertenties

19 gedachtes over “5 struggles van onhandig zijn

  1. Hahaha, herkenbaar! Bijna alles, behalve het koken, daar ben ik wel ‘goed’ in. Klinkt zo arrogant om te zeggen, hihi. Verder heb ik áltijd blauwe plekken en heb ik tijdens mijn vorige abbo drie keer een nieuwe iPhone gekregen. :’)

    Liked by 1 persoon

  2. Gebreide truien die ergens achter blijven haken…. al-tijd. En dan bij voorkeur de jas of tas van iemand die voorbij loopt, zodat je een 10 seconden durend ongemakkelijk momentje hebt waarbij je letterlijk vast hangt aan een vreemde. Love it.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s