Drie DIYS die jouw studentenkamer uniek zullen maken

takVandaag scrolde ik door mijn Pinterest-feed op zoek naar originele DIYS om mijn tot nu toe onpersoonlijke studentenkamer wat unieker mee te maken. Van hangende planten tot een tak als kledingrek: je vindt het allemaal op het internet! Ik deel de leukste (en makkelijkste) DIYS met jou die net dat beetje extra zullen geven aan jouw kamer. Complimentjes gegarandeerd!

tak2 tak3

1. Tak als kledingrek 

Benodigdheden: grote tak, kapstokken, touw/kettingen, eventueel verf

Zowat 90% van de hele wereld zal waarschijnlijk zijn of haar kleding in een kledingkast wegleggen (afgezien van dé stoel waar je ’s avonds je kleren op gooit). En als ik je nu eens vertel dat er nog een ander alternatief is? Je mooiste kledingstukken kan je bijvoorbeeld uitstallen aan een tak. Het enigste wat je nodig hebt voor deze DIY is dus een grote tak -die je eventueel verft in een mooi kleurtje-, wat gereedschap en touw om deze aan het plafond op te hangen. Hiermee kan je je nieuwste kledij tentoonstellen én heb je toch nog een beetje natuur in je kamer!

plant2 plant

2. Hangende planten

Benodigdheden: plant (duh), pot, touw/ketting, haakje

Ik ben erg fan van planten op een (studenten)kamer omdat het er zo vrolijk uitziet: het geeft kleur én straalt leven uit. Deze hangende exemplaren zijn dan ook weer helemaal terug van weggeweest. Om te beginnen kan je op zoek gaan naar een mooie plant in een vrolijke pot. Daarna ga je aan de slag met wat touw dat je vlecht om de hanger zelf te maken. Dit hoeft trouwens echt niet moeilijk te zijn: Youtube is je beste vriend op vlak van handige DIY-tutorials!

map2 map3

3. Wanderlust

Benodigdheden: muursticker, een lege muur en duimspijkers

Heb jij ook het wanderlust-virus te pakken? Met een muursticker als deze kan je elke dag wegdromen over de volgende reis die je gaat nemen én kan je al jouw bezochte steden aanduiden met behulp van een duimspijker, bijvoorbeeld. Het positieve aan muurstickers is dat het de muurverf niet beschadigd en dat je dus regelmatig eens iets anders kan proberen. Ideaal om die ene kale witte muur van je kamer mee op te vullen dus!

Wat vind jij van deze DIYS?

Advertenties

42 gedachtes over “Drie DIYS die jouw studentenkamer uniek zullen maken

  1. Fijnnnnnn artikel! Zo toevallig, het idee om een kapstok te maken van een grote tak wil ik al zolang doen omdat ik het zo mooi vind! En het is eens helemaal iets anders. Vrees alleen dat ik er niet de gepaste plaats voor heb! De hangende plantjes vind ik ook het van het! Ik zag ze onlangs op een markt in Antwerpen, ze zijn heel erg in precies 😀

    Like

  2. Wat een leuke DIY’s. Ik heb geen studentenkamer, maar al zou ik zo’n tak met kleding wel heel leuk vinden heb ik er gewoon de ruimte niet voor haha. Ik wil wel al heel lang een wereldkaart op welke manier dan ook op mijn kamer hangen en zo’n hangende plant zie ik wel zitten! Dus daar ga ik is over nadenken en bekijken of een goed plekje daarvoor heb!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s