Ik deed mee aan een bloggers swap!

Cadeautjes krijgen (en uitpakken) heb ik altijd ont-zet-tend spannend gevonden! Laatst las ik ergens een artikel over een ‘Bloggers Swap’ en ik werd er zo enthousiast van dat ik een maand later al mijn eerste pakketje op de bus deed en ontving! Benieuwd wat ‘swapping’ inhoudt en wat ik kreeg?

Wat is het? Een swap is eigenlijk een soort van ‘secret santa’: jij koopt voor een bepaald bedrag cadeautjes voor jouw swap-maatje en een anonieme swap-partner stuurt jou ook een mooi pakketje op! Meestal houdt men een swap rondom een bepaald thema zoals herfst, back to school, Kerstmis,… Elke gelegenheid is eigenlijk goed om aan een swap mee te doen!

 Hoe werkt het? Als je in België woont, kan je terecht in deze Facebookgroep om deel te nemen aan een swap. Hier leer je mede-bloggers kennen die over heel België verspreid zitten! Meestal wordt er dan een bericht geplaatst in verband met een nieuwe swap-editie en moet je laten weten dat je mee wil doen door je email-adres achter te laten. Er wordt natuurlijk op voorhand een vast bedrag (meestal rond de 15 euro) afgesproken zodat iedereens cadeau dezelfde waarde heeft.

Daarna begint een swap zo: via deze site krijgen de deelnemers een anonieme swap-partner toegedeeld en vult iedereen zijn verlanglijstje aan, want hoe weet je anders wat je voor een wildvreemde medeblogster moet kopen? Zo krijg je toch al een aardig idee van wat een persoon graag wil hebben en kan je zelf ook jouw wish list opstellen. Hierna kan je aan de slag: met het verlanglijstje van je partner in je hand trek je erop uit om cadeautjes te kopen!    Na het kopen, inpakken -en versturen (waar je meestal zo’n 5 euro voor moet tellen) van jouw swap-pakket komt dit aan bij jouw swap-maatje. Tegen een afgesproken datum mag iedereen dan zijn pakketje opendoen: het vervelende wachten is dan eindelijk gedaan en het leukste -het uitpakken- begint!

  Mijn gekregen pakketje:

1. Schriftje

2. Markeerstiften

3. Post-its

4. Fijnschrijf pennetjes

5. Opvouwbare lat

6. To-do list

7. Geurkaars

8. Zelfgemaakt (!) tasje

Ben ik tevreden? Op mijn verlanglijstje stonden voornamelijk schoolspulletjes en geurkaarsen -want hé, het thema van deze ‘swap’ was Back to school/Herfst. Dit somt dan ook perfect op wat ik gekregen had! Daarvoor een grote shoutout naar Marieke van Unique Marieke die dit mooie verrassingspakket voor mij had samengesteld! Het tasje wat je ziet is trouwens volledig zelfgemaakt door haar (jaloers!).

Hoe kan jij meedoen? Ben jij een blogger en beginnen jouw vingers ook te jeuken om snel een cadeautjespakket open te maken? Doe dan snel mee door Belgische Bloggers Swappen te liken op Facebook om op de hoogte te blijven van volgende swaps!

Kende je het fenomeen ‘swappen’ al?

Advertenties

16 gedachtes over “Ik deed mee aan een bloggers swap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s