How to wear: Shirt dress

  Heb jij ooit al gehoord van de shirt dress? Dit is een kleedje dat eruit ziet als het langere zusje van de T-shirt. Dit kledingstuk zorgt dus voor een instant nonchalante en comfy look . In deze How to wear combineer ik één shirt dress in twee totaal verschillende outfits!

Outfit 1: Casual

esprit jurkcollage

Shirt dress – €49,99

Denim jasje – €69,99

Zwarte rugzak – €59,99

Flaphoed – €39,99

Schoenen – €59

Dit tijdloze streepjesexemplaar vond ik bij de Esprit. Omdat een shirt dress op zich al redelijk casual is, kan je hier gemakkelijk een paar witte sneakers onder dragen.

Om deze simpele outfit een beetje meer edge te geven is een floppy hat altijd een goed idee. Dit bordeaux exemplaar heeft een lederen riempje als extra detail. Om de outfit helemaal af te maken is een leren rugzak -hoe mooi is deze trouwens?!- een leuke twist. Zo heb je in een handomdraai ook een leuke citytrip-of festival outfit!

Een denim jasje is altijd mooi om over een jurk te dragen, maar persoonlijk vind ik het leuker wanneer je het gewoon rond je middel knoopt. Je kan dit zelfs ook doen met een geruiten ‘houthakkershemd’. Zo ziet het er met niet veel moeite toch wat specialer uit.

Outfit 2: Classy

collage classy

Shirt dress – €49,99

Parka – €49,99

Tasje – €35,99

Zonnebril – €39,90

Pumps – €29,99

Met hetzelfde kleedje van daarnet maakte ik een tweede, meer volwassen outfit. Om de shirt dress een tikje classier te maken kan je het gewoon combineren met een paar nude pumps, wat ideaal is voor een feestje. Voeg hier nog een stijlvolle beige parka aan toe en je jurk ziet er meteen al minder casual uit!

Door een felkleurig detail zoals een tasje aan je outfit toe te voegen blijft het toch nog altijd speels. Een zonnebril kan je dan weer gebruiken om die donkere ‘maandagochtendwallen’ mee te verstoppen.

Wat vind jij van deze trend? Heb jij al een exemplaar in je kast hangen?

bron foto 1

34 gedachtes over “How to wear: Shirt dress

Plaats een reactie