Vie de Julie #3

Omdat mijn enige herexamen pas in september valt, besloot ik dat ik best wel wat langer in Frankrijk kon blijven. Dat betekende nog twee weekjes langer genieten! Deze week maakte ik mijn eigen sushi, gingen we veel uiteten en genoot ik van de natuur.

Maandag

  Maandag bezochten we een prachtig stadje genaamd Aix-en-Provence. Aangezien we ’s middags aankwamen, gingen we eten in een gezellig tapasrestaurantje. Twee dingen waar ik altijd goesting in heb zijn tapas en sushi! In Aix-en-Provence kan je ook heerlijk uitgebreid shoppen met grote winkels als Zara en Mango, maar ook duurdere merkkledij kan je hier vinden. Nadat we uitgeschopt waren installeerden we ons op een terrasje. Mijn vriend nam ook even de gelegenheid om mijn hoedje te stelen.

Dinsdag

   De volgende dag werd een relax-dagje a.k.a. veel lezen en liggen. Tijdens het lezen vloog er de hele tijd een vogeltje over en weer in de boom (sorry voor de slechte kwaliteit trouwens). ’s Avonds aten we paëlla en de gigantische pan werd tot op de laatste restjes uitgeschraapt.

Woensdag

  

  Woensdag werd het sushidag. Alle ingrediënten werden de vorige dag uitgehaald, dus konden we meteen aan de slag. Op Youtube zochten we een tutorial op over hoe je sushi moet maken en eigenlijk was het verbazend gemakkelijk! We maakten drie of vier verschillende soorten en gelukkig  vielen ze bij iedereen in de smaak. Die avond was er trouwens ook een prachtige zonsondergang die de lucht roze kleurde.

Donderdag
  De  volgende dag begon eigenlijk niet zo goed. We gingen helemaal aangekleed naar de manège waar we de dag op voorhand geboekt hadden voor een wandeling. Bleek dat we de dag erna pas gereserveerd hadden, dus die lange broek en warme sokken waren voor niets geweest helaas! Daarna gingen we wat jeux de boules-en en in de avond spraken we af met vrienden die zorgden voor een entertainende goochelshow voor de kleintjes.

Vrijdag


  
Een nieuwe dag, een nieuwe start. We trokken naar een riviertje in de buurt waar het heel erg mooi is om te gaan zitten. Daar konden we niet al te lang blijven, want deze keer moesten we écht gaan paardrijden. We maakten een wandeling van twee uur door wijnranken, een rivier en door uitgestrekte velden. Het was al twee jaar geleden dat ik nog eens gereden had, dus het was zeker nog eens fijn om te doen!

Zaterdag


Zaterdag gingen we uiteten op deze magische locatie. We aten in een serre en het buitenplein was verlicht met kleurrijke lichtjes. Om het wachten op het eten wat sneller te laten gaan gingen we buiten petanquen. Het eten was erg lekker, dus het was zeker een plaatsje waar ik nog eens terugga!

Zondag


Op de laatste dag van de week ging ik samen met mijn vriend met de brommer rijden. We stopten in een stadje om iets te drinken. Diezelfde avond maakte ik kennis met een nieuwe vriend: meet Gaston, de bidsprinkhaan. Het ziet eruit alsof hij vriendelijk zwaait, maar eigenlijk was hij zijn ninja-moves boven aan het halen om me aan te vallen. Gelukkig vloog hij snel weg. Daarna dronken we een glaasje of twee om de week af te sluiten.

Wat deed jij deze week? Heb jij al eens sushi gemaakt?

Advertenties

6 gedachtes over “Vie de Julie #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s