Dit moet je weten over een henna-tattoo

Ik heb er altijd al van gedroomd om een kleine, simpele tattoo te hebben. Het enigste waar ik me zorgen over maak is: geraak je dat niet snel beu gezien? Een perfecte oplossing voor mijn tattoo-twijfels was dus om een  henna-tattoo te nemen (twee om precies te zijn) en te kijken of het iets voor mij was.

Ik had een afspraak gemaakt bij Fairy Tattoo, in de buurt van Leuven. Ik wist eerlijk gezegd nog niet op voorhand wat ik precies wou, maar ik hou wel van de verfijnde henna-stijl, als je begrijpt wat ik bedoel.

Wat is henna? Henna is een rode kleurstof die onder andere gebruikt  wordt voor het verven van handpalmen en haar. De roodbruine stof is afkomstig van de hennastruik en is dus volledig biologisch. Oppassen! Als je henna op vakantie laat zetten en het een zwarte kleur heeft, niet doen! Hier worden vaak andere stoffen in verwerkt zoals organen en motorolie, om maar enkele voorbeelden te geven. Er zijn verschillende stadia bij henna: eerst is het een vloeibare structuur die opdroogt tot een bruine harde ‘korst’, die je af moet krabben na een dagje intrekken. Na het afkrabben wordt het oranje en na een dag kleurt het licht tot donkerbruin. Wat ik super vind is dat het niet duur was, het ziet er heel leuk uit en is tijdelijk. Het blijft ongeveer anderhalve week.

Ik vond twee inspiratiefoto’s op Pinterest die ik liet zien (beide geen echte henna zoals je ziet), en voor de rest gaf ik eigenlijk carte blanche.

  

En het resultaat zie je hier!

  

Deze foto’s werden op dezelfde dag getrokken. Zoals je ziet heeft de henna een donkerbruine kleur en ziet het er uit als een korstje.

   

 

En dit was dan het resultaat na een week! Of ik ooit een tattoo ga nemen weet ik nog niet zeker, maar ik vond het wel de perfecte manier om het idee eens uit te testen!

+:

– niet duur (ik betaalde tien euro voor twee henna’s)

– tijdelijk

-: 

– Ik had gehoopt dat het wat langer zou blijven dan anderhalve week!

Wat vind jij van henna? Zou je het zelf eens uitproberen?

Advertenties

10 gedachtes over “Dit moet je weten over een henna-tattoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s