Wat je zeker mee op festival moet nemen

Het festivalseizoen is al begonnen, met zo’n twee weken geleden Rock Werchter als eerste op de kalender. Zo’n dagtrip vraagt ook enkele essentials die je zeker niet mag vergeten. Ik ging er naartoe en zeg je wat je absoluut niet kan missen in jouw festival bag bij de festivals die jij nog ingepland hebt!

Tasje – Primark € 6

Natte doekjes – Hema / Zonnebril – RayBan / Blarenpleisters – Compeed / Waterverfrisser – Evian / Oordopjes – Gratis / Zonnecrème – Lancaster

Natte doekjes 

Drie dagen overnachten in een zweterige tent met al dat vuil van de vorige dag is niet erg aangenaam. Omdat douches op de meeste festivals ook niet bepaald luxueus zijn, neem ik altijd een pakje vochtige doekjes mee om me snel even op te frissen. Papieren zakdoekjes zijn trouwens ook altijd handig. Het bespaart je vaak een hoop extra aanschuifplezier bij de wc’s waar het wc-papier vaak schaars is.

Zonnebril

Heel leuk zo, die zon, maar wel niet zo prettig wanneer je constant je ogen dicht moet knijpen omdat je geen steek ziet! Als het zonnetje eventjes verdwijnt kan je deze nog altijd in je haar zetten, dus je verliest er eigenlijk geen plaats mee in je tasje.

Blarenpleisters

Vast zoiets waaraan je elk jaar pas aan denkt wanneer het te laat is en je na een lange dag amper kan stappen door al die blaren! Blarenpleisters zijn voor mij altijd een must omdat ik er wel vaker last van heb na een festivaldag in (vaak slechte) schoenen. Met een aantal pleisters in je tas kan je de hele dag losgaan op goede muziek zonder last te hebben van die vervelende blarenvriendjes!

Waterverfrisser

Een waterverfrisser verspreidt een aangename watermist die voor onmiddellijke verfrissing zorgt. Wanneer het heel erg heet is en je tussen een bende plakkerige festivalgangers staat, is dit echt net wat je nodig hebt! Mooi meegenomen is dat deze je huid ook nog eens hydrateert.

Oordopjes

Heel leuk, zo’n harde muziek van je favoriete band, maar ook erg gevaarlijk. Vaak lopen jongeren permanente gehoorschade op van te dicht bij de boxen te staan zonder hun oren te beschermen. Wat vele festivalgangers niet weten is dat elk festival verplicht is om gratis oordopjes te voorzien voor zijn bezoekers. Deze vindt je meestal bij de infostand op de weide, dus oordopjes kopen is echt niet nodig.

Zonnecrème

En liefst in een handig formaat dat in je tas past! Ook wanneer de wolken de zonnestralen tegenhouden is het belangrijk om je goed in te smeren. UV-stralen, die net erg schadelijk zijn voor je huid, worden dan net niet tegengehouden! Ik gebruik meestal een Factor 30, en liefst een exemplaar dat heerlijk ruikt.

De line-up

Op voorhand kan je al alle groepen die je zeker wil zien aanduiden en een line up is handig om op voorhand al even te overlopen met vriend(inn)en onderweg naar je festival. Extra handig: je kan dit stuk papier gebruiken als waaier wanneer het warm is voor wat afkoeling!


Waardevolle spullen steek ik meestal niet in mijn festival bag. Zeker wanneer je met zo’n 80.000 man dicht op elkaar staat! Voor de ladies onder ons: steek je geld en gsm ergens achter of onder je beha zolang het goed blijft zitten. Moest je tasje dan toch gepikt worden is het op zich niet zo’n ramp!

Naar welk festival ga jij deze zomer?


Advertenties

5 gedachtes over “Wat je zeker mee op festival moet nemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s